Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини: у січні 2020 року до бюджету забезпечено 35,5 млн грн податку на прибуток

опубліковано 20 лютого 2020 о 14:42

ДПС у Миколаївській області повідомляє, що податком на прибуток підприємств оподатковується прибуток із джерелом походження з України та за її межами, який визначається шляхом коригування (збільшення або зменшення) фінансового результату до оподаткування  (прибутку або збитку), визначеного у фінансовій звітності підприємства відповідно національних стандартів бухгалтерського обліку або міжнародних стандартів фінансової звітності, на різниці, які виникають відповідно до положень Податкового кодексу України

У січні 2020 року Головним управлінням ДПС у Миколаївській області забезпечено до бюджетів усіх рівнів 35,5 млн грн податку на прибуток.

Як відомо, податок на прибуток підприємств є одним з найвагоміших джерел наповнення дохідної частини державного бюджету. Так, у січні поточного року до державної скарбниці забезпечено 31,9 млн грн. податку на прибуток, що на 8,8 млн грн, або на 38 відс більше, ніж у січні 2019 року. Приємно відзначити надходження податку на прибуток до місцевих бюджетів, якого у січні поточного року надійшло 3,6 млн грн, що на 1 млн грн більше , ніж у січні минулого року.

Нагадуємо, що триває кампанія декларування податку на прибуток підприємств. Останній день подання податкової декларації з податку на прибуток підприємств за 2019 рік – 2 березня 2020 року, а останній день сплати податку на прибуток підприємств – 10 березня 2020 року.

Звертаємо увагу, що відповідно до вимог п. 46.2 ст. 46 Податкового кодексу України платник податку на прибуток подає разом з декларацією з податку на прибуток підприємств фінансову звітність, яка є невід’ємною частиною даної декларації.

До речі, подати податкову декларацію з податку на прибуток підприємств суб’єкти господарювання можуть засобами Електронного кабінету платника.