Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З 1 квітня 2020 року зберігання пального без ліцензії загрожує штрафом у розмірі 500 тис. гривень

опубліковано 01 квітня 2020 о 10:48

Головне управління ДПС у Миколаївській області нагадує, що з 1 квітня 2020 року за зберігання пального  без наявності ліцензії до суб’єктів господарювання застосовуються штрафні санкції у розмірі  500 тис. грн - відповідну норму передбачає ст.17 Закону України від 19 грудня 1995 року №481/95 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального».

Додатково інформуємо, що ліцензії на право зберігання пального видаються терміном на п’ять років, а розмір плати за ліцензію на право зберігання пального становить 780 грн на рік.

Суб’єкти господарювання (далі – СГ) повинні мати ліцензію на кожне місце зберігання пального.  Ліцензія видається за заявою СГ, до якої додається документ, що підтверджує внесення річної плати за ліцензію.
СГ, які здійснюють зберігання пального, що використовується виключно для власного споживання чи промислової переробки, і  не реалізовують його іншим особам, отримують ліцензію за спрощеною процедурою. Такі СГ у заяві зазначають про використання пального для потреб власного споживання чи переробки, загальну місткість резервуарів, що використовуються для зберігання пального, та їх фактичне місцезнаходження, а також фактичне місцезнаходження ємностей, що використовуються для зберігання пального.

Для вирішення поточних питань користуйтесь телефонами структурних підрозділів ДПС Миколаївської області, які розміщено на субсайті ГУ ДПС у Миколаївській області, за посиланням: https://mk.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/kontakti-/

Нагадуємо, що на період карантину для отримання адміністративних та інших послуг можна використовувати електронні сервіси ДПС, зокрема Електронний кабінет платника податків  (cabinet.tax.gov.ua).