Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У першому кварталі внесок суб’єктів господарювання до місцевих скарбниць Миколаївщини склав понад 1,6 мільярда гривень

опубліковано 06 квітня 2020 о 11:28

Головним управлінням ДПС у Миколаївській області, у результаті активної співпраці з платниками податків, у першому кварталі 2020 року до місцевих бюджетів забезпечено понад 1,6 млрд грн податкових платежів. У порівнянні з відповідним періодом 2019 року, доходи місцевих скарбниць зросли на 16,2 відсотка. Територіальні громади додатково отримали 231,7 млн гривень.

Слід зазначити, що майже 66,4 відс. у загальній сумі надходжень займає податок на доходи фізичних осіб. За січень-березень поточного року місцеві бюджети отримали 1,1 млрд грн ПДФО, що на 160 млн грн більше, ніж за три місяці минулого року.

Підприємці і аграрії Миколаївщини, які використовують спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевої казни 227 млн грн єдиного податку. Перевищення рівня надходжень від цієї категорії платників порівняно з аналогічним періодом 2019 року складає 25,6 млн гривень.

Наступним за обсягами сплати до місцевих скарбниць Миколаївщини є земельний податок та орендна плата. Варто зазначити, що власники та орендарі земельних ділянок поповнили бюджети місцевих громад на 168,3 млн гривень. У порівнянні з першим кварталом 2019 року надходження плати за землю збільшились на 11,7 млн гривень.

Крім того, до місцевих бюджетів надійшло 65,9 млн грн податку на прибуток, 43,8 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, 23 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, 5,2 млн грн плати за ліцензії, 13,7 млн грн рентної плати за спеціальне використання води, надр та лісових ресурсів, 6,4 млн грн екологічного податку.