Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бюджети місцевих громад поповнились на 168,3 млн грн від сплати податку на землю

опубліковано 16 квітня 2020 о 10:32

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області плата за землю складає десяту частину усіх доходів місцевих бюджетів і традиційно залишається у трійці лідерів податкових надходжень до місцевих скарбниць.

У січні-березні 2020 року находження від плати за землю зросли на 11,7 млн грн, або на 7,5 відс. порівняно з першим кварталом попереднього року та дозволили місцевим громадам отримати 168,3 млн гривень. 

За вказаний період, суб’єкти господарювання - юридичні особи сплатили до місцевих бюджетів 148,9 млн грн земельного податку та орендної плати за землю, фізичні особи та громадяни, які самостійно обробляють земельні ділянки – 19,3 млн гривень.

Приємно відзначити, що досягти таких показників вдалося у результаті відкритих партнерських взаємин з бізнесом, якісного сервісного обслуговування платників податків та підвищення податкової культури бізнесу.

Нагадаємо, що плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності (державної реєстрації) або права користування земельною ділянкою.