Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Старт застосування програмних РРО перенесено на 01 серпня 2020 року

опубліковано 22 травня 2020 о 10:24

Головне управління ДПС у Миколаївській області нагадує, що застосування програмних РРО в Україні відтерміновано до 01 серпня 2020 року законом України від 17.03.2020 року №533-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Звертаємо увагу платників податків на переваги застосування програмних РРО.

Перш за все, реєстрація програмних РРО буде відбуватися в режимі онлайн через електронний кабінет, користувачам програмних РРО буде забезпечено виключно онлайн передачу (отримання) даних.

Також, з метою уникнення втрат, у першу чергу суб’єктів малого та мікробізнесу, відповідне програмне забезпечення буде надаватися ДПС суб’єктам господарювання безкоштовно. При цьому, Закон прямо зобов’язує контролюючий орган безкоштовно забезпечити не тільки завантаження самої програми, але і її подальшу підтримку.

Використовувати програмні РРО можна буде з 01 серпня 2020 року.

Окремо звертаємо увагу суб’єктів підприємницької діяльності, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів, на обов’язок зазначати у фіскальних чеках РРО поряд з найменуванням товарів коди їх товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД. За невиконання вказаної вимоги Законом передбачено з 01.08.2020 штрафну санкцію у розмірі триста неоподаткованих мінімумів доходів громадян (5100 грн.)