Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Михайло Тітарчук: ДПС підтримує ініціативи, спрямовані на цифровізацію послуг для платників податків

опубліковано 01 червня 2020 о 09:56

Пресслужба Державної податкової служби України

Для Державної податкової служби України на сьогодні пріоритетом залишається розвиток сервісної складової та цифровізація послуг для платників. Саме тому всі ініціативи інших органів державної влади, які дозволяють полегшити платникам податків та громадянам процес отримання послуг, завжди підтримуються.

Так, ДПС активно долучилася до впровадження нового експериментального проекту «Е-малятко», який стартував на початку цього року, та реалізації його другого етапу ІD-14. Новий сервіс, що дозволяє дітям, яким виповнилося 14 років, отримати 2 послуги за 1 заявою – оформлення паспорта та номера платника податків презентували сьогодні Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, заступник Голови ДПС Михайло Тітарчук та Голова Державної міграційної служби Максим Соколюк.

«Державна податкова служба завжди відкрита до співпраці і впровадження нових електронних послуг. Таким чином ми забезпечуємо цифровізацію в дії. Впровадження сервісу ІD-14 – це дуже правильна ініціатива і ми, як співвиконавці, активно її підтримали. Звісно, раніше отримання паспорту та ідентифікаційного коду  було тернистим шляхом та потребувало часу. На сьогодні це стало швидким та зручним процесом», – зазначив заступник Голови ДПС Михайло Тітарчук під час презентації запуску послуги ІD-14.

Завдяки новому сервісу спрощено процедуру отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків під час отримання паспорта. Дітям вже не потрібно буде звертатися до податкової для отримання податкового номеру.

Для цього Державною податковою службою вже розроблено новий Web-сервіс, через який здійснюється прийом заяв для реєстрації дитини в Державному реєстрі. Ці заяви надходять безпосередньо від Державної міграційної служби. ДПС присвоює податковий номер та відправляє його до Державної міграційної служби для внесення до  паспорта громадянина України у формі картки.

«Такий сервіс став можливим завдяки плідній співпраці ДПС, Мінцифри та Державної міграційної служби. Вже є діти, які почали отримувати дані ІD-карти з податковим номером. Це тільки початок. Ми маємо дуже багато напрацювань, як покращити послуги, на які витрачається забагато часу», – підкреслив Михайло Тітарчук.

Сервіс функціонує за допомогою інтеграції Державного реєстру фізичних осіб – платників податків до системи електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів «Трембіта». Саме за допомогою «Трембіти» і здійснюється комунікація двох реєстрів, задіяних у наданні комплексної послуги. Це – Державний реєстр фізичних осіб – платників податків та Єдиний державний демографічний реєстр.

Нагадуємо, що ДПС бере участь у реалізації експериментального проекту «Е-Малятко», що дозволяє батькам зареєструвати новонароджену дитину в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків під час державної реєстрації народження.