Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як подати декларацію про майновий стан і доходи?

опубліковано 26 червня 2020 о 08:17

Головне управління ДПС у Миколаївській області нагадує платникам податків, що до 1 липня 2020 року подовжено термін подання річної декларації про майновий стан і доходи (далі - декларації).

Повідомляємо, що подати декларацію можна у зручний для платника спосіб:

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

У разі надсилання декларації поштою платник податку зобов’язаний здійснити таке відправлення не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації,  а при поданні податкової декларації в електронній формі - не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.

При направленні декларації засобами електронного зв’язку громадяни можуть скористатися електронним сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Головне управління ДПС у Миколаївській області у зв’язку з оголошеним в Україні карантином з метою запобігання поширення вірусу COVID-19 закликає платників податків надавати перевагу користвунню електронними сервісами ДПС.