Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 400 мільйонів гривень єдиного податку отримали у своє розпорядження місцеві громади Миколаївщини

опубліковано 14 липня 2020 о 08:16

Забезпечення вагомих надходжень до місцевих бюджетів є одним з пріоритетних напрямків роботи ДПС Миколаївщини.

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області, завдяки сумлінності платників єдиного податку у першому півріччі 2020 року місцеві бюджети поповнились на 397,7 млн гривень. Таким чином, місцеві громади Миколаївщини з початку поточного року отримали від суб’єктів малого та середнього підприємництва на 40,1 млн грн більше коштів проти аналогічного періоду минулого року.

Переважна більшість коштів надійшла від фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування. Так, за вказаний період ними перераховано 261,7 млн грн, що на 27,1 млн грн більше, ніж у першому півріччі минулого року. Майже 85 мільйонів гривень направили до бюджетів сільгосптоваровиробники області - платники єдиного податку з юридичних осіб ІV групи. Від юридичних осіб – спрощенців територіальні громади Миколаївщини отримали 51,2 мільйони гривень податкових надходжень.

Як зазначили в Службі, зростання надходжень єдиного податку від малого та середнього підприємництва ґрунтується на щоденній спільній роботі податківців, керівників територіальних громад, ініціативах з обох сторін, розуміння того, що ми робимо одну справу задля громади і країни в цілому. До того ж, підприємці регіону не лише демонструють сумлінну сплату податків, але й декларують легальну працю.

Нагадаємо, єдиний податок у повному обсязі спрямовується, безпосередньо, до місцевих бюджетів. Таким чином, перераховуючи його своєчасно, суб’єкти господарювання – спрощенці забезпечують рівномірне наповнення дохідної частини бюджету, що сприяє фінансуванню соціальної сфери та розвитку місцевих громад.