Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Миколаївщини перерахували до бюджетів усіх рівнів понад 3,5 млрд грн ПДФО

опубліковано 11 серпня 2020 о 08:58

У січні-липні 2020 року Головним управлінням ДПС у Миколаївській області забезпечено до бюджетів усіх рівнів понад 3,5 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Зокрема, до державного бюджету платниками податків сплачено 887,7 млн грн ПДФО, що на 64,9 млн грн більше, ніж за відповідний період 2019 року. Місцеві бюджети отримали 2,6 млрд грн податку на доходи фізичних осіб, що перевищує показник аналогічного періоду 2019 року на 194,6 млн гривень.

Слід зазначити, що податок на доходи фізичних осіб є одним із основних джерел наповнення місцевої казни. У структурі надходжень він займає позицію лідера – 68,8 відс. від загальної суми інших податків і зборів.

Збільшення надходжень до місцевих бюджетів, зокрема податку на доходи фізичних осіб, позитивно впливає на соціально-економічний розвиток територіальних громад Миколаївщини. Адже органи місцевого самоврядування можуть самостійно забезпечувати належне функціонування закладів соціальної сфери та вирішувати питання розвитку територіальних громад, без виділення додаткових коштів з державного бюджету.