Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Миколаївщини забезпечено 478,2 млн грн єдиного податку

опубліковано 12 серпня 2020 о 09:00

Єдиний податок стабільно та суттєво поповнює місцеві бюджети Миколаївщини і є важливим фінансовим джерелом у вирішенні соціально-економічних питань регіону.

Як зазначив начальник Головного управління ДПС у Миколаївській області Леонід Корчагін, у січні - липні 2020 року платниками Миколаївській області забезпечено до місцевих бюджетів 478,2 млн грн єдиного податку, що на 38,9 млн грн більше, ніж за 7 місяців 2019 року. За його словами, лідерами зі сплати єдиного податку продовжують залишатися фізичні особи – підприємці. Ними сплачено до місцевих бюджетів 312,2 млн грн єдиного податку. У свою чергу, юридичними особами – платниками єдиного податку перераховано до місцевої казни 59,7 млн гривень. Від сільгосптоваровиробників – платників єдиного податку з юридичних осіб IV групи надійшло – 106,3 млн гривень.

Леонід Корчагін підкреслив, що зростання надходжень єдиного податку від малого та середнього підприємництва свідчить про ефективну співпрацю Головного управління ДПС у Миколаївській області, органів державної влади та місцевого самоврядування щодо створення сприятливих умов для легальної діяльності бізнесу на території кожної окремої громади Миколаївщини.