Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини: до бюджету забезпечено майже 70 млн грн податку на нерухомість

опубліковано 13 серпня 2020 о 08:26

За 7 місяців 2020 року Головним управлінням ДПС у Миколаївській області до місцевих бюджетів забезпечено 69,9 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (так званий податок на нерухомість), що на 7,3 млн грн більше, ніж у відповідному періоді 2019 року. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Миколаївській області Леонід Корчагін. Власники нерухомого майна – юридичні особи перерахували до місцевих бюджетів Миколаївщини 55,8 млн грн податку на нерухомість. Внесок фізичних осіб до місцевих скарбниць області становить 14,1 млн гривень.

За словами Леоніда Корчагіна, збільшення надходжень з податку на нерухомість  є результатом ефективного та прозорого адміністрування, а також плідної співпраці Головного управління ДПС у Миколаївській області та органів виконавчої влади, місцевого самоврядування.

Головне управління ДПС у Миколаївській області інформує, що у разі виникнення питань щодо сплати податку на нерухоме майно, громадянам необхідно звертатися до Центрів обслуговування платників за місцем розташування об'єкта оподаткування та пред’явити оригінали документів, які підтверджують право власності фізичної особи на відповідний об’єкт нерухомості. Якщо розбіжності будуть підтверджені, контролюючий орган проводить перерахунок суми податку і надсилає нове повідомлення – рішення про сплату податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Фізичними особами податок сплачується протягом 60 днів з моменту вручення податкового повідомлення-рішення.