Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Миколаївщини забезпечено майже 98 млн грн акцизного податку

опубліковано 18 серпня 2020 о 08:28

На території Миколаївщини роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами здійснюють 2260 суб’єктів господарювання, у т.ч. 1976 фізичних осіб та 284 юридичних осіб.

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Миколаївській області Леонід Корчагін, у січні - липні 2020 року до місцевих бюджетів Миколаївщини забезпечено 97,9 млн грн акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизних товарів, що на 9,9 млн грн більше, ніж у відповідному періоді минулого року.

Слід зазначити, що суб’єкти господарювання щомісячно сплачують п’ятивідсотковий акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами до місцевих бюджетів громад, на території яких розташовані пункти продажу підакцизних товарів.

Головне управління ДПС у Миколаївській області та особисто Леонід Корчагін дякує платникам акцизного податку за прозоре ведення бізнесу та вагомий фінансовий внесок у скарбниці місцевих громад, а також звертається до небайдужих громадян, у разі виявлення фактів безліцензійної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, повідомляти Головне управління ДПС у Миколаївській області.