Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Миколаївщини надійшло 115,7 млн грн від аграріїв-юридичних осіб

опубліковано 15 вересня 2020 о 08:54

За вісім місяців 2020 року сільськогосподарськими товаровиробниками Миколаївщини, які використовують спрощену систему оподаткування IV групи, перераховано до місцевих бюджетів області 115,7 млн грн єдиного податку, що на 10,9 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року.

Слід зазначити, що у поточному році спрощену систему оподаткування IV групи використовують 2922 платника податків – сільськогосподарських товаровиробників, у яких частка виробленої сільгосппродукції за рік дорівнює або перевищує 75 відсотків. Розмір ставок податку з одного гектара сільгоспугідь залежить від категорії (типу) земель, їх розташування та розраховується у відсотках бази оподаткування.

Платники єдиного податку четвертої групи самостійно обчислюють суму податку щороку станом на 1 січня і не пізніше 20 лютого поточного року подають відповідному контролюючому органу за місцезнаходженням платника податку та місцем розташування земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік за формою, встановленою у порядку, передбаченому Податковим Кодексом України.

Нагадаємо, що відповідно до Податкового кодексу України сільськогосподарський товаровиробник – це юридична особа незалежно від організаційно-правової форми, яка займається виробництвом сільськогосподарської продукції та її переробкою на власних чи орендованих потужностях, у тому числі із сировини власного виробництва на давальницьких умовах, та здійснює операції з її постачання.