Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дмитро Прокоф’єв: за три квартали 2020 року суб'єкти господарської діяльності сплатили до місцевих бюджетів Миколаївщини майже 5,2 мільярда гривень

опубліковано 06 жовтня 2020 о 08:26

Головним управлінням ДПС в Миколаївській області, в результаті активної співпраці з платниками податків, за три квартали 2020 року до місцевих бюджетів забезпечено майже 5,2 млрд грн податкових платежів. У порівнянні з відповідним періодом 2019 року, доходи місцевих бюджетів зросли на 7 відсотків. Територіальні громади додатково отримали 341,4 млн  гривень.

Як зазначив, в. о. начальника Головного управління ДПС в Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв, понад 68,3 відс. в загальній сумі надходжень до місцевих скарбниць займає податок на доходи фізичних осіб. За січень-вересень поточного року місцеві бюджети отримали 3,6 млрд грн ПДФО, що на 298,8 млн грн. більше, ніж за 9 місяців минулого року.

Наступним за об'ємами сплати до місцевих бюджетів Миколаївської обрасті є земельний податок і орендна плата. Варто відзначити, що власники і орендарі земельних ділянок поповнили бюджети місцевих громад на 634,7 млн гривень.

Підприємці і аграрії Миколаєва, які використовують спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 604 млн грн. єдиного податку. Перевищення рівня надходжень від цієї категорії платників, у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, складає 38,9 млн гривень.

За словами Дмитра Прокоф’єва, також до місцевих бюджетів забезпечено: 133,9 млн грн акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів; 92,9 млн грн податку на прибуток; 88,5 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки; 40,8 млн грн рентної плати за спеціальне використання води, надр і лісових ресурсів; 21,1 млн грн плати за ліцензії; 19,8 млн грн екологічного податку.