Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дмитро Прокоф’єв: від Миколаївщини за три квартали 2020 року державна казна отримала 1 млрд 931,1 млн грн ПДВ

опубліковано 09 жовтня 2020 о 08:22

Підсумовуючи результати роботи податкової служби Миколаївщини за дев’ять місяців 2020 року, в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв зазначив, що податківці Миколаївщини ефективно працюють у напрямі детінізації економіки, відпрацювання ризикових операцій суб’єктів господарювання та забезпечують стабільні надходження податку на додану вартість до державного бюджету. Так, за три квартали мобілізовано майже 2 млрд грн ПДВ з вироблених в Україні товарів (питома вага у загальній сумі надходжень до державного бюджету - 44,1 відс.), що на 237,9 млн грн, або на 14,1 відс. більше, ніж у аналогічному періоді 2019 року.

На Миколаївщині сплату податку на додану вартість забезпечують 6611 платників, серед яких 6061 - юридичних особи і 550 фізичних осіб - підприємців.

За словами Дмитра Прокоф’єва, збільшення надходжень з податку на додану вартість підтверджує принцип прозорості в адмініструванні податку на додану вартість, як дієвого механізму контролю за нарахуванням і сплатою ПДВ, вдосконалення роботи електронних сервісів для платників ПДВ, а також своєчасного руйнування злочинних схем мінімізації податків та конвертації коштів.