Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До місцевих бюджетів Миколаївщини забезпечено 604 млн грн єдиного податку

опубліковано 13 жовтня 2020 о 08:52

Єдиний податок стабільно та суттєво поповнює місцеві бюджети Миколаївщини і є важливим фінансовим джерелом життєдіяльності територіальних громад. Надходження єдиного податку складають майже 12 відс. загальних надходжень до місцевих бюджетів.

Так, за три квартали 2020 року Головним управлінням ДПС у Миколаївській області забезпечено до місцевих бюджетів 604 млн грн єдиного податку, що на 38,9 млн грн перевищує показник надходжень за відповідний період 2019 року.

Слід зазначити, що фізичними особами – підприємцями сплачено до місцевих скарбниць 390,1 млн грн єдиного податку, сільгосптоваровиробниками (юридичними особами IV групи єдиного податку) - 138,6 млн грн, юридичними особами III групи єдиного податку - 75,3 млн гривень.

Зростання надходжень єдиного податку від малого та середнього підприємництва свідчить про ефективну співпрацю Головного управління ДПС у Миколаївській області, органів державної влади та місцевого самоврядування щодо створення сприятливих умов для діяльності бізнесу на території Миколаївщини. За рахунок стабільних надходжень до місцевих бюджетів області фінансуються економічні та соціальні програми територіальних громад.