Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС у Миколаївській області забезпечено на підтримку армії 325,7 млн грн військового збору

опубліковано 15 жовтня 2020 о 08:25

Відповідно до Податкового кодексу України з серпня 2014 року в Україні запроваджено військовий збір, який у повному обсязі перераховується до державного бюджету і використовується на підвищення обороноздатності держави.

Головним управлінням ДПС у Миколаївській області забезпечено позитивну динаміку надходжень військового збору до бюджету. Так, за 9 місяців 2020 року до бюджету мобілізовано 325,7 млн грн військового збору, що на 25,4 млн грн більше, ніж у відповідному періоді 2019 року. Це свідчить про високу відповідальність та сумлінність працедавців та інших податкових агентів, які зобов’язані утримувати та перераховувати з доходів фізичних осіб військовий збір до бюджету.

Нагадуємо, що згідно з діючим законодавством, платниками військового збору є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Відповідальними за сплату збору до бюджету є роботодавці, які нараховують доходи у вигляді заробітної плати своїм найманим працівникам. Ставка збору - 1,5 відс. від доходів, що підлягають оподаткуванню.