Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бюджети місцевих громад поповнились на 634,7 млн грн від плати за землю

опубліковано 16 жовтня 2020 о 08:32

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв, сплата земельного податку та орендної плати з юридичних та фізичних осіб складає понад 12 відсотків у загальних доходах місцевих бюджетів і традиційно залишається у трійці лідерів податкових надходжень до місцевих скарбниць.

«За три квартали 2020 року надходження від плати за землю дозволили місцевим громадам отримати 634,7 млн гривень.  За вказаний період суб’єкти господарювання - юридичні особи сплатили до місцевих бюджетів 419,3 млн грн земельного податку та орендної плати за землю, фізичні особи та громадяни, які самостійно обробляють земельні ділянки, – 215,4 млн гривень» - зазначив Дмитро Прокоф’єв.

Приємно відзначити, що досягти таких показників вдалося у результаті відкритих партнерських взаємин з бізнесом, якісного сервісного обслуговування платників податків та підвищення податкової культури бізнесу.

Нагадаємо, що плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. Власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності (державної реєстрації) або права користування земельною ділянкою.