Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дмитро Прокоф’єв: Податкова служба Миколаївщини активно протидіє «тіньовим» доходам

опубліковано 22 жовтня 2020 о 09:45

Головним управлінням ДПС у  Миколаївській області активно вживаються заходи щодо виявлення та перевірки фінансових операцій, які можуть бути пов'язані з легалізацією або відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму.

Про це повідомив в. о. начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв.

За його словами у січні-вересні 2020 року в рамках вжитих аналітичних та контрольно-перевірочних заходів фахівцями відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, складено та передано до правоохоронних органів 19 матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень, з них:

18 за статтями 212, 212-1, 191, 364 Кримінального кодексу України, загальна сума встановлених збитків 157161,3 тис. гривень.

1 за ст. 209 364 Кримінального кодексу України, загальна сума виявлених легалізованих доходів – 102,4 тис. гривень.

За результатами розгляду 10 матеріалів до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, загальна сума встановлених збитків 93434,8 тис. грн та 7 матеріалів приєднано до діючих кримінальних проваджень.

Також, з використанням матеріалів підрозділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом в рамках розслідування кримінальних проваджень відшкодовано збитків за кримінальними правопорушеннями на суму – 3425 тис. грн, вилучено та накладено арешт на рухоме майно орієнтовною вартістю – 58500 тис. гривень.

До «Реєстру інформації про фінансові операції, які можуть бути пов’язані з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансуванням тероризму» складено та внесено 22 повідомлення про сумнівні фінансові операції на загальну суму - 193697,9 тис. гривень.

 «Ефективна робота податкової служби Миколаївщини у напрямі боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, сприяє детінізації економіки регіону, забезпеченню додаткових надходжень до бюджету, запобіганню фінансовим зловживанням, насамперед, при здійсненні закупівель за кошти державного та місцевих бюджетів», - зазначив Дмитро Прокоф’єв.