Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легалізація зайнятості населення - першочергове завдання ДПС Миколаївщини

опубліковано 26 жовтня 2020 о 08:49

Одним із пріоритетних напрямів роботи Головного управління ДПС у Миколаївській області є запобігання порушенням у сфері законодавства про працю.

Як зазначив в. о. начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв, з метою зміцнення фінансової спроможності місцевих бюджетів ДПС Миколаївщини спільно з місцевими органами влади постійно вживаються заходи, направлені на залучення додаткових коштів та забезпечення надходжень з податку на доходи фізичних осіб до місцевих бюджетів у повному обсязі, а саме:

підвищення рівня заробітної плати до мінімального розміру: з початку 2020 року на комісіях при райдержадміністраціях та в результаті індивідуальної роботи фахівців податкових органів заслухано керівників 1934 підприємств, з яких 1793 суб’єктів господарської діяльності підвищили розмір зарплати, в результаті до бюджетів усіх рівнів додатково надійшло 1613,7 тис. грн. податку на доходи з фізичних осіб;

погашення заборгованості із заробітної плати: на комісіях з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та соціальних виплат при райдержадміністраціях та безпосередньо податковими органами заслухано керівників 38 підприємств, з яких 37 погасили заборгованість у сумі 35902,2 тис. грн, в результаті до бюджетів усіх рівнів надійшло 6462,3 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

За результатами контрольно – перевірочної роботи з легалізації зайнятості населення, підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства у частині виплати мінімальної заробітної плати, Головним управлінням ДПС у Миколаївській області з початку 2020 року складено 33 акти документальних перевірок, виявлено 22 випадки порушень законодавства про працю. За порушення податкового законодавства порушникам донараховано податків та зборів разом із штрафними санкціями на суму 6,2 млн грн, з яких 3,6 млн грн вже сплачено до бюджету.

Слід зазначити, що після проведення фахівцями Головного управління ДПС у Миколаївській області заходів з легалізації трудових відносин значно збільшується кількість повідомлень про прийняття працівників на роботу, поданих до ДПС Миколаївщини. Так, у січні – вересні 2020 року до ДПС у Миколаївській області направлено 11827 таких повідомлень. До бюджету надійшло 13,4 млн. грн. єдиного внеску, 11 млн. грн. ПДФО та 0,9 млн. грн. військового збору.

«Головне управління ДПС у Миколаївській області продовжує боротьбу з «тіньовою зайнятістю», оскільки нелегальні доходи призводять до значних негативних наслідків не тільки для бюджету, а й для громадян, позбавляючи їх законних соціальних гарантій. ДПС Миколаївщини рекомендує роботодавцям, які використовують найману працю без належного оформлення трудових відносин, забезпечити виконання вимог трудового законодавства відповідно до Кодексу законів про працю України» - зазначив Дмитро Прокоф’єв.