Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роботодавці Миколаївщини перерахували на соціальні потреби майже 4,8 млрд грн ЄСВ

опубліковано 09 листопада 2020 о 08:24

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області, у січні – жовтні 2020 року платники податків Миколаївської області перерахували до державного бюджету на пенсійні та соціальні потреби майже 4,8 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, що перевищує показник надходжень січня – жовтня 2019 року на 341,6 млн грн або на 7,7 відсотків.

Як зазначили у Службі, зростання надходжень з ЄСВ відбулося завдяки якісному адмініструванню податків, сервісному обслуговуванню платників, а також проведенню цілеспрямованої роботи з роботодавцями щодо підвищення рівня оплати праці найманим працівникам, вжиттю заходів з детінізації доходів та легалізації зайнятості населення.

Податкова служба Миколаївщини наголошує, що лише легальна робота передбачає належні відрахування до бюджету. Саме тому податківці й надалі контролюватимуть дотримання податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам з метою виконання покладених завдань із забезпечення реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску для своєчасного здійснення пенсійних виплат і соціальної допомоги.

Нагадаємо, що єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника.