Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС у Миколаївській області забезпечено на потреби армії 365,3 млн грн військового збору

опубліковано 10 листопада 2020 о 10:25

Відповідно до Податкового кодексу України з серпня 2014 року в Україні запроваджено військовий збір, який у повному обсязі перераховується до державного бюджету і використовується на підвищення обороноздатності держави.

Як повідомив в. о начальника ГУ ДПС у  Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв, за 10 місяців поточного року внесок платників військового збору Миколаївщини до державного бюджету склав  365,3 млн гривень. Це на 30 млн грн більше минулорічних надходжень у відповідному періоді.

«Зважаючи на ситуацію в країні, яка пов’язана із загрозою поширення COVID-19, позитивна динаміка надходжень військового збору від представників усіх сфер економіки регіону свідчить про сумлінність платників податків-роботодавців регіону, які виплачують легальну заробітну плату найманим працівникам, відповідно з якої утримують та перераховують до бюджету військовий збір. Сплата військового збору забезпечує могутність української армії та захищеність державного кордону України», – зазначив Дмитро Прокоф’єв.

Нагадаємо, військовий збір утримується з доходів фізичних осіб, які підлягають оподаткуванню. Зокрема, це заробітна плата, іноземні доходи, суми винагород та інших виплат, нарахованих відповідно до умов цивільно-правового договору, пасивні доходи, у тому числі, роялті, дивіденди, страхові виплати та інші.

Головне управління ДПС у Миколаївській області звертається до роботодавців з проханням своєчасно та у повному обсязі  сплачувати податки до бюджету, у тому числі, військовий збір. Сплата військового збору є почесним внеском кожного громадянина у підтримку боєздатності Збройних сил України.