Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Миколаївщини отримали майже 880 млн грн бюджетного відшкодування ПДВ

опубліковано 20 листопада 2020 о 08:33

За 10 місяців 2020 року 86 суб’єктам господарювання Миколаївщини (юридичним особам) відшкодовано на рахунки платників у банку 879,8 млн грн податку на додану вартість, що на 305,4 млн грн або на 53,1 відс. більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв.

За його словами, за рахунок відшкодування податку на додану вартість своєчасно поповнюються обігові кошти суб’єктів господарювання, що гарантує розвиток та можливість нарощування обсягів виробництва. Відшкодування податку на додану вартість здійснюється прозоро, адже електронна система унеможливлює проведення будь-яких махінацій.

Слід зазначити, що з метою запобігання безпідставного відшкодування суб’єктам господарювання податку на додану вартість, Головним управлінням ДПС у Миколаївській області проводиться контрольно-перевірочна робота, за результатами якої у січні – жовтні 2020 року упереджено безпідставне відшкодування ПДВ на суму 42,4 млн гривень.