Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкову звітність в електронному вигляді подають 75,3 відс. платників податків Миколаївщини

опубліковано 27 листопада 2020 о 08:41

Як повідомили у Головному управління ДПС у Миколаївській області, станом на 01.11.2020 року у Миколаївській області питома вага декларацій та розрахунків, поданих платниками за допомогою засобів телекомунікаційного зв’язку, в загальній кількості поданої звітності складає в цілому 75,3 відс., з них: по юридичних особах 88,1 відс., по фізичних особах 59,4 відсотка.

Головне управління ДПС у Миколаївській області закликає платників  податків надавати перевагу використанню електронної форми спілкування з податковою службою, користуватись електронними сервісами ДПС для подання звітності та сплати податків, зокрема Електронний кабінет платника податків  (cabinet.tax.gov.ua), особливо у період пандемії COVID-19. .

Нагадаємо основні переваги використання електронних сервісів ДПС. По-перше, це економія робочого часу платників податків і коштів на придбання бланків звітних документів. Крім того, платники мають змогу економити час на уникненні черг під час подання звітності. Використання «Електронного кабінету» гарантує перевірку звітності на наявність арифметичних помилок, оновлення версій документів звітності. Забезпечується конфіденційність інформації  та оперативність обробки отриманої інформації.

Скористатись «Електронним кабінетом» можливо цілодобово як із персональних комп'ютерів, так і зі смартпристроїв, сервіс працює безкоштовно. За допомогою «Електронного кабінету» можливо сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків. Також платник може у режимі реального часу отримати доступ до особистої інформації , а саме отримати відомості про суми отриманих доходів і утриманих податків, стан поданої звітності та інше.

Додатково повідомляємо, що на  субсайті ГУ ДПС у Миколаївській області у розділі «Відеогалерея» розміщено серію відеоуроків від ДПС України щодо користування «Електронним кабінетом» (https://mk.tax.gov.ua/media-ark/videogalereya/intervyu-ta-publichni-zayavi/).