Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У січні- жовтні 2020 року автовласниками Миколаївщини сплачено до місцевих бюджетів понад 3,9 млн грн транспортного податку

опубліковано 30 листопада 2020 о 08:19

Транспортний податок  – одне з джерел наповнення місцевих бюджетів, адже він повністю залишається у розпорядженні місцевих громад.

Головне управління ДПС у Миколаївській області повідомляє, у січні-жовтні 2020 року  до місцевих бюджетів Миколаївщини забезпечено 3,92 млн грн транспортного податку. Основна сума сплаченого податку, а саме 2,44 млн грн, була перерахована власниками елітних авто – юридичними особами області. Натомість цьогорічний внесок у сплаті транспортного податку від фізичних осіб склав понад 1,48  млн гривень. До трійки найпопулярніших марок автомобілів, за які мешканці Миколаївщини сплатили податок, належать MERSEDES-BENZ, LAND ROVER та LEXUS.

Нагадуємо, що об’єктом оподаткування транспортним податком є транспортні засоби, з року випуску яких минуло не більше 5 років та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати (у 2020 році – 1 771 125 грн). Ставка транспортного податку становить 25 тисяч гривень на рік.

Головне управління ДПС у Миколаївській області нагадує, що транспортний податок сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.