Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Миколаївщині надходження ПДФО до місцевих бюджетів перевищили 4,4 млрд грн

опубліковано 08 грудня 2020 о 08:15

У січні-листопаді 2020 року Головним управлінням ДПС у Миколаївській області забезпечено до місцевих бюджетів Миколаївщини податку на доходи фізичних осіб у сумі понад 4,4 млрд гривень. У порівнянні із аналогічним періодом 2019 року, надходження з ПДФО збільшились на 433,8 млн грн, або на 10,8 відсотка.

Податок на доходи фізичних осіб традиційно залишається одним з основних дохідних джерел наповнення місцевих бюджетів. У структурі надходжень до місцевих скарбниць він займає позицію лідера – майже 68 відс. у загальній сумі податкових надходжень.

Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв ,збільшення надходжень з ПДФО пов’язане з такими факторами, як: проведення ефективної кампанії декларування доходів фізичних осіб; залучення до оподаткування громадян, які надають в оренду земельні паї; зростання фонду оплати праці; зменшення кількості суб’єктів господарювання, які виплачують заробітну плату найманим працівникам на рівні менше законодавчо встановленого мінімуму.