Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У січні-листопаді 2020 року до місцевих бюджетів Миколаївщини надійшло 841,9 млн грн єдиного податку

опубліковано 14 грудня 2020 о 08:56

Єдиний податок від малого підприємництва належить до податкових платежів, надходження якого стабільно і суттєво зростають та поповнюють бюджети місцевих громад.

Так, у січні-листопаді 2020 року Головним управлінням ДПС у Миколаївській області забезпечено до місцевих бюджетів 841,9 млн грн єдиного податку.

Підприємці, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, збільшили сплату єдиного податку, у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року, на 46,7 млн грн або на 5,9 відсотка. Зокрема, фізичними особами – підприємцями сплачено 513,9 млн грн єдиного податку, юридичними особами – 100 млн. грн, сільгосптоваровиробниками – 228 млн гривень.

У загальній сумі надходжень до місцевих бюджетів по платежах, які контролюються податковою службою, питома вага єдиного податку становить майже 13 відсотків. Збільшення надходжень з єдиного податку до місцевих бюджетів Миколаївщини є свідченням належного сервісного обслуговування платників податків, забезпечення податковою службою Миколаївської області комфортних та необтяжливих умов для ведення бізнесу на спрощеній системі оподаткування.