Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бізнесу Миколаївщини відшкодували 974,7 млн грн ПДВ

опубліковано 28 грудня 2020 о 08:19

Сплату ПДВ на Миколаївщини забезпечують 6599 платників, серед яких 6034 - юридичні особи і 565 фізичних осіб - підприємців.

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області, відшкодувати податок на додану вартість за 11 місяців 2020 року забажали сто суб’єктів господарювання Миколаївщини. Вони заявили до повернення на розрахунковий рахунок майже 1,2 млрд грн податку на додану вартість.

Станом на 01.12.2020 року 91 платнику податків Миколаївщини повернули з держбюджету грошовими коштами на розрахунковий рахунок 974,7 млн грн податку на додану вартість. За цей же період за результатами проведених перевірок податківці упередили 235,8 млн грн неправомірно заявленого до бюджетного відшкодування ПДВ.

Слід зазначити, що за рахунок відшкодування податку на додану вартість своєчасно поповнюються обігові кошти суб’єктів господарювання, що гарантує розвиток та можливість нарощування обсягів виробництва. Відшкодування податку на додану вартість здійснюється прозоро, адже електронна система унеможливлює проведення будь-яких махінацій.