Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання господарської діяльності аграріїв обговорено на семінарі у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області

опубліковано 12 березня 2021 о 14:04

Сьогодні, 12 березня, у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області відбувся семінар для суб’єктів господарювання на тему: «Питання здійснення господарської діяльності сільгосптоваровиробників».

У семінарі взяли участь в. о. начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв, в. о. заступника начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Вікторія Кваша, провідні фахівці ГУ ДПС у Миколаївській області, представники сільськогосподарських підприємств та  фермерських господарств області.

Відкриваючи семінар в. о. начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв зазначив, що метою зустрічі стала нагальна потреба у наданні суб’єктам господарювання актуальних роз’яснень з податкового законодавства та обговорення питань, які виникають у платників податків у процесі взаємодії з податковою службою Миколаївщини.

«Ми намагаємось допомогти вам розібратися у новаціях податкового законодавства, вчасно повідомити про терміни сплати того чи іншого податку. Розвиток партнерських відносин з чесним бізнесом, надання доступних та якісних послуг платникам забезпечує соціальну стабільність та економічне зростання Миколаївської області, і ще раз доводить нашу ефективну роботу з платниками податків. Ми готові йти назустріч сумлінним платникам податків, які свідомо і відповідально виконують свій конституційний обов’язок - сплачують належні платежі до бюджету. Наша спільна з вами робота допомагає забезпечити стабільне фінансування державних економічних і соціальних програм та підтримання життєдіяльності територіальних громад», - зазначив Дмитро Прокоф’єв.

У ході семінару фахівці Головного управління ДПС у Миколаївській області проінформували учасників заходу щодо основних причин зупинення реєстрації податкових накладних у Єдиному реєстрі податкових накладних, разом з представниками бізнесу обговорили проблемні питання щодо роботи системи блокування податкових накладних. Також, лектори акцентували увагу присутніх на особливостях сплати ПДВ для аграріїв, сплати ЄСВ для сімейних фермерських господарств, процедурі отримання ліцензії на зберігання пального, а також наголосили на відповідальності платників податків за невиконання конституційного обов’язку із сплати податків і зборів.

Семінар, вкотре підтвердив, що платники  податків зацікавлені в отриманні професійних роз’яснень від фахівців ДПС та задоволені у наданні їм кваліфікованої допомоги для вирішення проблемних питань.

Під час заходу суб’єкти господарювання отримали вичерпні відповіді на актуальні питання, які виникають під час проведення ними господарської діяльності та подякували за проведення змістовного заходу.