Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ольга Купчишина: «Ефективна співпраця податкової служби та територіальних громад є дієвим механізмом для забезпечення додаткових надходжень до місцевих бюджетів»

опубліковано 18 березня 2021 о 17:55

Так, 17 березня, в. о. заступника начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольгою Купчишиною проведено чергові робочі зустрічі з представниками Куцурубської (Куцурубська, Дмитрівська, Острівська, Парутинська, Солончаківська сільські ради) та Чорноморської ОТГ (Чорноморська, Рівненська, Кам’янська сільські ради).

У зустрічах взяли участь начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Миколаївській області Галина Боненко, начальник Очаківської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Віталій Бітун, голова Куцурубської ОТГ Інна Копійка, голова Чорноморської ОТГ Андрій Дмитренко, сільські старости, землевпорядники та громадяни, які самостійно обробляють земельні ділянки (паї), на території зазначених територіальних громад.

За словами Ольги Купчишиної, головне завдання податкової служби Миколаївщини є ідентичним до основної задачі ОТГ і полягає у забезпеченні надходжень до місцевих бюджетів вчасно та у повному обсязі. З цією метою податкова служба продовжує практику проведення робочих зустрічей з сільськими старостами, землевпорядниками, представниками територіальних громад. Особливо актуальним є проведення подібних зустрічей у період кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році. 

Під час зустрічей особливу увагу приділено обговоренню координації спільних зусиль щодо залучення до декларування громадян, які отримали доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках (паях) площею понад 2 гектари.

Як повідомила Галина Боненко, на території Куцурубської ОТГ 689 громадян, які самостійно оброблюють земельні ділянки мають подати декларацію про доходи, отримані у 2020 році. У Чорноморській ОТГ 637 таких громадян мають прозвітувати про отримані минулорічні доходи. 

Під час зустрічі присутні прийняли рішення про активізацію роз’яснювальної роботи серед населення щодо необхідності подання декларацій про майнових стан і доходи та сплати відповідних податків і зборів до бюджету.

«Ми відкриті до співробітництва, нових ідей та конструктивної співпраці і впевнені, що результат буде позитивним. Разом з ОТГ ми повинні прийти до того, що контроль за надходженням податків до бюджету, буде здійснювати не лише податкова служба, а й сама громада та небайдужі громадяни», - запевнила Ольга Купчишина. 

Наостанок, представники ОТГ подякували податківцям за проведені зустрічі у форматі корисного та цікаваго діалогу та висловили впевненість у подальшій співпраці щодо спільних дій для вирішення нагальних питань.