Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від сплати роздрібного акцизу до місцевих бюджетів Миколаївщини надійшло 25 млн грн акцизного податку

опубліковано 22 березня 2021 о 09:09

Одним з бюджетоформуючих платежів місцевих громад є акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів (алкогольних напоїв та тютюнових виробів). Станом на 01.03.2021 року на Миколаївщині роздрібну торгівлю алкоголем і тютюном здійснюють 2059 суб’єктів господарювання у т.ч. 1 796 фізичних осіб та 263 – юридичні особи.

Як повідомили у відомстві, завдяки ефективній роботі ДПС Миколаївщини щодо якісного адміністрування податків, протидії незаконному обігу підакцизної продукції, недопущення суб’єктами господарювання безліцензійної діяльності на ринку підакцизних товарів, у січні – лютому 2021 року від продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів до місцевих скарбниць забезпечено 25 млн гривень.

Крім того, за результатами заходів, спрямованих на зменшення тіньового обігу підакцизних товарів, Головним управлінням ДПС у Миколаївській області у січні - лютому поточного року проведено 22 перевірки суб’єктів господарювання, за результатами яких застосовано фінансових санкцій на суму 1,5 млн грн, з яких 607 тис. грн. вже надійшло до бюджету.

Нагадаємо, що суб’єкти підприємництва щомісячно сплачують п’ятивідсотковий акцизний податок з реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів у роздріб, маючи відповідні ліцензії. Платіж повністю зараховується до бюджету тієї територіальної громади, де здійснюється торгівля.

Кошти від сплати акцизного податку до місцевих бюджетів, направляються територіальними громадами на підтримку закладів освіти та медицини, ремонт доріг, будівництво спортивних та дитячих майданчиків, інших соціальних проектів.