Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця ГУ ДПС у Миколаївській області та територіальних громад триває: чергові зустрічі проведено у Снігурівській та Широківській ОТГ

опубліковано 24 березня 2021 о 10:38

Головне управління ДПС у Миколаївській області, у рамках проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії щодо декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році, продовжує практику проведення робочих зустрічей з представниками ОТГ.

Так, 23 березня, в. о. начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольгою Купчишиною проведено чергові робочі зустрічі з представниками Першотравневого старостинського округу (Снігурівська ОТГ) та Широківської ОТГ.

У зустрічах також взяли участь начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Миколаївській області Галина Боненко, начальник Снігурівської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Наталя Дребот, голова Снігурівської ОТГ Інна Бойко, голова Широківської ОТГ Сергій Пересунько , сільські старости, землевпорядники та громадяни, які самостійно обробляють земельні ділянки (паї), на території зазначених територіальних громад.

Як зазначила Ольга Купчишина, впровадження бюджетної децентралізації сьогодні вимагає відповідальності від суспільства та взаємодії усіх гілок влади, з метою забезпечення надходжень до місцевих бюджетів. Процеси децентралізації влади передбачають, що успішними будуть лише ті громади, де в першу чергу дбатимуть про роботу бізнесу в правовому полі. Саме тому, ефективна співпраця податкової служби та територіальних громад є надзвичайно важливим кроком на шляху забезпечення додаткових надходжень до місцевих бюджетів.

Основною темою робочих зустрічей було обговорення стану організації роботи щодо залучення до декларування громадян, які отримали доходи від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках (паях) площею понад 2 гектари.

За словами Галини Боненко, представники ОТГ мають тримати «на контролі» ситуацію з поданням декларацій громадянами, які самостійно оброблюють земельні ділянки (паї). Громадяни, які самостійно оброблюють земельні діялнки та орендарі мають чесно декларувати доходи та сплачувати податки. Адже податкові надходження спрямовуються на ремонти шкіл, закладів культури, ФАПів, дитячих садків, доріг.

«Належна організація взаємодії податкової служби та ОТГ ефективно позначається на додаткових надходженнях до місцевих бюджетів та відповідно на реалізації регіональних програм та проектів громадян. Така співпраця ґрунтується на щоденній спільній роботі, ініціативі з обох сторін, комунікації та активному інформаційному забезпеченні, які дають розуміння того, що ми робимо одну справу задля громади та країни в цілому», - зазначила Ольга Купчишина.

За результатами зустрічей учасниками напрацьовано механізми обміну інформацією та спільних дій з метою збільшення надходжень податків і зборів до бюджетів територіальних громад.