Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Акциз-2021»: податківцями Миколаївщини встановлено факт незаконного обігу близько 100 літрів алкогольних напоїв

опубліковано 26 березня 2021 о 08:42

Головним управлінням ДПС у Миколаївській області систематично здійснюються заходи спрямовані на виявлення та упередження фактів незаконного обігу та реалізації підакцизних товарів. Зазначені заходи супроводжуються проведенням активної роз’яснювальної та профілактичної роботи з суб’єктами господарювання щодо адміністративної та кримінальної відповідальності за порушення порядку реалізації підакцизних товарів.

Але, окремі  суб’єкти підприємницької діяльності продовжують порушувати вимоги чинного законодавства.

Так, нещодавно, у рамках відпрацювання операції «Акциз» управлінням контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Миколаївській області спільно із ГУ ДФС у Миколаївській області в ході проведення фактичної перевірки,  виявлено та вилучено з незаконного обігу алкогольних напоїв у кількості близько 100 л. на загальну суму понад 68 тис гривень.

Працівниками ГУ ДФС у Миколаївській області складено протокол про адміністративне порушення за ч. 1 ст.164 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також, до суб’єкта господарювання ГУ ДПС у Миколаївській області будуть застосовані штрафні (фінансові) санкції за незаконну торгівлю підакцизними товарами.