Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роботодавці Миколаївщини спрямували на соціальні потреби майже 1,6 млрд грн ЄСВ

опубліковано 07 квітня 2021 о 08:57

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області у першому кварталі 2021 року роботодавці Миколаївської області перерахували до державних цільових фондів майже 1,6 млрд гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Такий показник перевищив надходження з ЄСВ за аналогічний період 2020 року на 220,1 млн грн, або на 16 відсотків.

Нагадуємо, що через несплату єдиного соціального внеску наймані працівники втрачають страховий стаж та можливість одержання заробленої пенсії за віком, по інвалідності та в інших випадках, передбачених законодавством, адже пенсію буде призначено тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати.

У випадку, коли роботодавець не сплачує внески на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування за своїх найманих працівників через те, що працівнику платять зарплату «в конверті» без сплати страхових внесків, то періоди, за які ці внески не сплачені, «випадають» із страхового стажу найманого працівника, та не включаються в розрахунок розміру пенсії.

Повідомляємо, що з 1 січня 2021 року звіт по ЄСВ за найманих працівників подаватиметься раз на квартал (з розбивкою по місяцях). Платники податків подаватимуть об’єднану форму із ПДФО, військового збору та ЄСВ. Звітують платники податків протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу. Граничний термін подання – 09 травня 2021 року.

Шановні підприємці! Сплачуйте ЄСВ вчасно, адже від цього залежить достойне пенсійне забезпечення, виплата соціальної допомоги на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, лікарняні виплати.