Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Єдиний податок: 247,2 млн грн сплатили до бюджету платники Миколаївщини

опубліковано 13 квітня 2021 о 09:15

З початку року спостерігається позитивна динаміка зі сплати єдиного податку за усіма категоріями платників, які обрали спрощену систему оподаткування, що свідчить про створення максимально комфортних умов ведення бізнесу в регіоні.

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області, завдяки свідомому та сумлінному ставленню суб’єктів малого і середнього бізнесу до обов’язку сплачувати податки, у першому кварталі 2021 року до місцевих бюджетів надійшло 247,2 млн гривень. Порівняно з січнем-березнем минулого року, надходження збільшились на 28,7 млн гривень. Переважна більшість коштів надійшла від фізичних осіб підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування. За вказаний період ними перераховано майже 160 млн гривень. Юридичними особами – «спрощенцями» у звітному періоді сплачено 30,7 млн грн, сільгосптоваровиробниками - платниками єдиного податку - 56,5 млн гривень.

Зростання надходжень єдиного податку від малого та середнього підприємництва - це щоденна спільна робота суб’єктів господарювання, податківців, органів влади та місцевого самоврядування задля громади і країни в цілому.

Нагадаємо, єдиний податок у повному обсязі спрямовується до місцевих бюджетів. А тому, перераховуючи його своєчасно, суб’єкти господарювання – «спрощенці» забезпечують рівномірне  наповнення дохідної частини бюджету, що сприяє фінансуванню соціальної сфери, а також розвитку та життєдіяльності місцевих громад.