Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Результати 1 кварталу 2021 року: 170,7 млн грн від сплати податку на землю надійшло до місцевих бюджетів Миколаївщини

опубліковано 14 квітня 2021 о 08:57

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області плата за землю складає десяту частину усіх доходів місцевих бюджетів і традиційно залишається у трійці лідерів податкових надходжень до місцевих скарбниць.

У січні-березні 2021 року находження від плати за землю склали 170,7 млн грн, і порівняно з першим кварталом минулого року зросли на 241,1 млн гривень. Вагому частку надходжень земельного податку та орендної плати за землю до місцевих бюджетів забезпечили суб’єкти господарювання - юридичні особи - 152,8 млн грн, фізичні особи та громадяни, які самостійно обробляють земельні ділянки – 17,8 млн гривень.

Слід зазначити, що динаміка сплати податків, що зараховуються до місцевих бюджетів, значною мірою залежить від активної позиції об’єднаних територіальних громад. Легальна підприємницька діяльність, впорядкування земельних відносин з усіма землекористувачами та власниками земельних угідь і пильний контроль за тими, хто використовує землю задля комерційної вигоди, дає можливість збільшити сплату податкових платежів, які є бюджетоутворюючими для територіальних громад.