Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ольга Купчишина взяла участь у робочій зустрічі з представниками Миколаївської РДА

опубліковано 22 квітня 2021 о 14:22

Питання проведення кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році, погашення заборгованості суб’єктів господарювання перед бюджетом, а також питання спільної діяльності щодо легалізації зайнятості наслення обговорено під час робочої зустрічі, яка відбулась 22 квітня у Миколаївській РДА.

У зустрічі взяли участь в.о. заступника начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина, голова Миколаївської РДА Ігор Мухарський, перший заступник голови Миколаївської РДА Олексій Допіра, заступник голови Миколаївської РДА Максим Кашуба, начальник Миколаївської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Олена Петровська, директор Миколаївської районної філії Миколаївського обласного Центру зайнятості Олександр Ткачук.

Ольга Купчишина акцентувала увагу присутніх на завершенні кампанії декларування доходів громадян, одержаних у 2020 році та проінформувала присутніх про результати співпраці ГУ ДПС у Миколаївській області із ОТГ щодо залучення до декларування минулорічних доходів громадян, які самостійно оброблюють земельні ділянки (паї).

Одним із важливих питань порядку денного зустрічі, стало питання про податкову заборгованість зі сплати податків і зборів до місцевих бюджетів, шляхів скорочення та недопущення утворення нової податкової заборгованості.

«На мою думку, до роботи щодо погашення заборгованості потрібно залучати органи місцевого самоврядування, адже від сплати платежів та погашення заборгованості, безпосередньо, залежить наповнення місцевих бюджетів. А кошти, які надійдуть на рахунки місцевих рад за сплату податкової заборгованості, дадуть можливість спрямувати їх на розвиток та реалізацію потреб того чи іншого населеного пункту, тому вкрай важливо вжити всі можливі заходи для погашення заборгованості перед бюджетом», - зазначила Ольга Купчишина.

Окремо, під час зустрічі, розглянуто питання забезпечення функціонування на базі Миколаївської РДА постійних комісій щодо легалізації зайнятості населення та ліквідації заборгованості перед бюджетом. За результатами  обговорення, вирішено включити до складу зазначених вище комісій представника ГУ ДПС у Миколаївській області.

Підсумовуючи проведення зустрічі, Ольга Купчишина зазначила, що Головне управління ДПС у Миколаївській області відкрите до ефективної співпрації з органами місцевого самоврядування. «Наше основне завдання, разом з органами місцевого самоврядування – змінити свідомість платників податків. Прозорість та ефективність надходження коштів до бюджетів – це показник для платників, що їх кошти витрачаються на розвиток громади. Це має спрацювати як стимул до дітінізації отриманих доходів, і як результат, призведе до збільшення надходжень до бюджету. Адже, попри позитивну динаміку забезпечення надходжень до місцевих бюджетів, можливо знайти резерви для їх збільшення», - зазначила Ольга Купчишина.