Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ольга Купчишина провела робочу зустріч з керівництвом Березанської ОТГ

опубліковано 26 квітня 2021 о 15:51

Головне управління ДПС у Миколаївській області продовжує практику відкритої та конструктивної співпраці з об’єднаними територіальними громадами Миколаївщини. Чергову робочу двосторонню зустріч проведено 26 квітня в онлайн форматі.

Податкову службу у зустрічі представила в. о. заступника начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина та начальник Березанської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Олександр Фойна. Зі сторони Березанської ОТГ на зустрічі була присутня виконуюча обов’язки голови об’єднаної територіальної громади Ірина Компанієнко.

Основним питанням, яке розглядалось під час зустрічі, був стан роботи щодо проведення кампанії декларування доходів громадян у 2021 році. З огляду на те, що до кінця деклараційної кампанії залишилось обмаль часу, Ольга Купчишина акцентувала увага присутніх на необхідності активізації спільних зусиль щодо залучення до оподаткування громадян, які мають прозвітувати про минулорічні доходи. «ДПС Миколаївщини сподівається на свідоме ставлення громадян до кампанії декларування. Однак, до громадяни, які до 1 травня не подадуть декларацію про майновий стан і доходи, будуть притягнуті до адміністративної відповідальності», - зазначила Ольга Купчишина.

Також, під час зустрічі обговорено питання щодо нарахування земельного податку, орендної плати, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки громадянами за 2020 рік.

За словами Ольги Купчишиної, співпраця ДПС та ОТГ є вкрай необхідною, особливо в умовах децентралізації, оскільки податкові надходження залишаються на відповідній території ОТГ. «Сплачуючи податки, мешканці громади дбають про розвинуту інфраструктуру, розвиток соціальних проектів та добробут власного краю. Саме тому, успішною може стати лише та територіальна громада, мешканці якої демонструють високий рівень податкової культури та свідомо ставляться до конституційного обов’язку щодо сплати податків», - переконана Ольга Купчишина.

Крім того, під час зустрічі обговорено питання щодо спільних заходів у напрямі унеможливлення мінімізації сплати податків і зборів до бюджету та створення рівних конкурентних умов для ведення бізнесу суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність на території Березанської ОТГ.