Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Миколаївщині виявлено АЗС, яка здійснювала діяльність без ліцензії

опубліковано 14 травня 2021 о 15:33

Головним управлінням ДПС у Миколаївській області  постійно вживаються заходи щодо детінізації ринку підакцизних товарів та контролю за дотриманням  суб’єктами господарювання вимог чинного податкового законодавства щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Так, нещодавно, фахівцями управління податкового аудиту ГУ ДПС у Миколаївській області спільно з працівниками податкової міліції ГУ ДФС у Миколаївській області було проведено контрольно-перевірочні заходи АЗС мережі «STATUS», розташованої на території Новоодеського району Миколаївської області.

У ході перевірки встановлено факти відсутності у суб’єкта господарювання ліцензій на право роздрібної торгівлі паливом та не облікований підакцизний товар.

До суб’єкта господарювання будуть застосовані штрафні санкції. Паливо та обладнання на загальну суму 734,8 тис. грн. вилучено, відповідно до чинного законодавства.

Нагадуємо, що згідно із нормами податкового законодавства України, суб’єкти підприємництва до початку здійснення діяльності з роздрібної торгівлі ПММ зобов’язані отримати відповідну ліцензію та мати реєстратор розрахункових операцій.

Суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність на території  Миколаївської області, можуть отримати ліцензії на право торгівлі паливом у Центрах обслуговування платників, або в управлінні  контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Миколаївській області за адресою: м. Миколаїв, вул. Нікольська, 47.

Також звертаємо увагу, що перш ніж почати використовувати РРО у торговій точці, необхідно укласти договір на його обслуговування в сервісному центрі й поставити касовий апарат на облік у податкових органах. Інформуємо про можливість використання програмного РРО, замість класичного касового апарату.

Звертаємося з проханням до небайдужих громадян, у разі, якщо вам стануть відомі факти здійснення господарської діяльності без застосування касових апаратів, нелегального продажу паливно-мастильних матеріалів, повідомляйте Головне управління ДПС у Миколаївській області у формі звернення на адресу: м. Миколаїв, вул. Лягіна, 6 або на електрону поштову скриньку: mk.zvernennya@tax.gov.ua