Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Головне управління ДПС у Миколаївській області відкрите до співробітництва з місцевими громадами

опубліковано 25 травня 2021 о 09:00

У період децентралізації надзвичайно важливим є питання розширення співпраці органів державної податкової служби з об’єднаними територіальними громадами. Днями, у Головному управлінні ДПС у Миколаївській області під керівництвом в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ольги Купчишиної організовано zoom-конференцію, на яку були запрошені представники Арбузинської, Березанської, Благодатненської, Веселинівської, Коблівської, Новоодеської та Сухоєланецької територіальних громад Миколаївщини. У заході також взяли участь податківці окремих районних ДПІ та начальник управління податкового адмінстрування фізичних осіб ГУ ДПС у Миколаївській області Галина Боненко.

«Мета подібних заходів полягає в необхідності роз’яснення актуальних питань податкового законодавства, обговорення проблемних питань, та найголовніше – розроблення заходів для їх ефективного вирішення», ­ – відзначила в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ольга Купчишина. «Ми відкриті до співробітництва і впевнені, що результат буде позитивним».

Під час конференції були обговорені нагальні питання, зокрема: підсумки кампанії по декларуванню доходів громадян за 2020 рік; взаємодія між ОТГ та ГУ ДПС у напрямку отримання інформації про укладені договори оренди землі, зміну власників земельних ділянок тощо; повнота обліку землекористувачів, як одного із шляхів збільшення надходжень до місцевих бюджетів; можливості електронних сервісів Державної податкової служби, зокрема «Електронного кабінету».

Галина Боненко наголосила на важливості спільних заходів із залучення до декларування доходів від продажу сільськогосподарської продукції «одноосібників» та громадян, які отримують доходи обробляючи землі інших фізичних осіб.

На завершення заходу податківці відповіли на запитання учасників та домовились про подальшу співпрацю і систематичний обмін інформацією задля збільшення надходжень до місцевих бюджетів.