Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ольга Купчишина: «Наша спільна мета – наповнення бюджетів місцевих громад!»

опубліковано 28 травня 2021 о 14:17

27 травня 2021 року відбулась зустріч в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Ольги Купчишиної та начальника Миколаївської ДПІ ГУ ДПС у Миколаївській області Олени Петровської з аграріями-одноосібниками Козирського старостинського округу Радсадівської територіальної громади. В обговоренні нагальних питань взяли участь старости Зарічненського і Козирського старостинського округів (Інга Чумак, Тетяна Драгуновська) та Радсадівський сільський голова (Юрій Піньковий).

Головною темою зустрічі стала необхідність обов’язкового декларування доходів громадян, отриманих від самостійного обробітку земельних ділянок (паїв), вирощування на них сільськогосподарської продукції та її реалізації. «Щоб будувати якісні дороги, розвивати сучасну інфраструктуру громади, необхідні кошти, які отримуються саме від платників податків. Всі, у тому числі, хто працює на землі і отримує від цього прибутки, повинні виконувати свій обов'язок та сплачувати податки, що визначені чинним законодавством. Наша спільна мета – наповнення бюджетів місцевих громад!», – розпочала свій виступ Ольга Купчишина.

Під час зустрічі податківці звернули увагу, що у випадку відсутності статусу суб’єкта господарювання, одноосібники є соціально незахищеними. «Не сплачуючи  відповідних податків і зборів до бюджету, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, аграрії-одноосібники не формують свій трудовий стаж і тим самим позбавляють себе соціальних гарантій на випадок тимчасової втрати працездатності, пенсійного забезпечення тощо».

Представники місцевої влади були одностайні у думці, що своєчасність та достовірність декларування власних доходів аграріями області, стануть вагомими джерелами резервів для наповнення місцевого бюджету.

По завершенню зустрічі Ольга Купчишина відповіла на запитання присутніх та наголосила на необхідності звернень за отриманням кваліфікованої консультативної підтримки з питань оподаткування.