Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Миколаївщина: за 5 місяців року місцеві бюджети отримали понад 3 мільярди гривень податків

опубліковано 02 червня 2021 о 14:43

Головне управління ДПС у Миколаївській області докладає максимум зусиль для вдосконалення сервісного обслуговування платників податків, розвитку партнерських відносин з бізнесом та створення рівних конкурентних умов для всіх учасників фінансово-господарської діяльності. Закономірним результатом проведення вищезгаданих заходів є стабільне наповнення місцевих скарбниць.

Так, у січні - травні 2021 року до місцевих бюджетів забезпечено майже 3,1 млрд грн податкових платежів, що на 423,8 млн грн більше, ніж у відповідному періоді 2020 року.

У розрізі основних платежів найбільшу питому вагу у надходженнях до місцевих бюджетів – понад 70 відсотків - має сплата податку на доходи фізичних осіб. Так, за 5 місяців 2021 року до місцевих скарбниць Миколаївщини надійшло 2,1 млрд гривень ПДФО. У порівнянні з аналогічним періодом 2020 року, надходження податку на доходи фізичних осіб зросли на 347,1 млн гривень.

Значні надходження до місцевих бюджетів забезпечуються завдяки фахівцям Служби, які докладають чималі зусилля задля легалізації «тіньових» зарплат та зайнятості населення і проводять активну роз’яснювальну роботу серед платників податків щодо важливості сплати податкових зобов’язань.