Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 5 місяців 2021 року до місцевих бюджетів Миколаївщини забезпечено 409,7 млн грн єдиного податку

опубліковано 09 червня 2021 о 08:38

Єдиний податок стабільно та суттєво поповнює місцеві бюджети Миколаївщини і є важливим фінансовим джерелом життєдіяльності територіальних громад. Надходження єдиного податку складають понад 13 відс. загальних надходжень до місцевих бюджетів.

У січні - травні 2021 року Головним управлінням ДПС у Миколаївській області забезпечено до місцевих бюджетів 409,7 млн грн єдиного податку, що на 41,8 млн грн більше, ніж у відповідному періоді 2020 року.

Загалом, сплата єдиного податку між платниками, які працюють за спрощеною системою оподаткування, розподілилась наступним чином: платники єдиного податку - підприємці забезпечили до бюджету 276 млн грн єдиного податку, юридичні особи - підприємства області сплатили 54 млн грн, сільськогосподарські виробники - платники ІV групи - 79,7 млн гривень.

Податківці звертають увагу, єдиний податок сплачується безпосередньо до місцевих бюджетів, тож платники області, сплачуючи своєчасно та в повному обсязі єдиний податок, спрямовують його на розвиток та благоустрій місцевої громади.