Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Здійснюєте роздрібну торгівлю алкогольної та тютюнової продукції – сплатіть акцизний податок!

опубліковано 11 червня 2021 о 08:56

За 5 місяців платники акцизного податку Миколаївщини перерахували до місцевих скарбниць 61,6 млн грн 

За інформацією управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Миколаївській області, завдяки ефективній роботі щодо якісного адміністрування податків, роз’яснення змін до податкового законодавства, вжиття заходів щодо недопущення суб’єктами господарювання безліцензійної діяльності на ринку підакцизних товарів, у січні - травні 2021 року до місцевих бюджетів Миколаївщини забезпечено 61,6 млн грн акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Крім того, слід зазначити, що за результатами заходів, спрямованих на зменшення тіньового обігу підакцизних товарів, податківцями області у січні-травні поточного року проведено 70 перевірок суб’єктів господарювання, за результатами яких застосовано фінансових санкцій на суму 11,7 млн грн, з яких 1,1 млн грн вже надійшло до бюджету.

Додамо, що суб’єкти підприємництва щомісячно сплачують п’ятивідсотковий акцизний податок з реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів у роздріб, маючи відповідні ліцензії. Платіж повністю зараховується до бюджету тієї територіальної громади, де здійснюється торгівля.

Державна податкова служба Миколаївщини висловлює подяку всім платникам акцизного податку, які працюють легально та забезпечують місцеві бюджети області вагомими надходженнями.