Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ольга Купчишина: «Сумлінних платників податків необхідно виховувати з молодого віку»

опубліковано 11 червня 2021 о 11:23

У рамках виховання податкової культури у молодого покоління – майбутніх платників податків та сприяння утвердженню філософії добровільної сплати податків, ДПС у Миколаївській області проводжує проведення зустрічей зі студентами вищих навчальних закладів.

Чергову зустріч в. о. заступника начальника ГУ ДПС у Миколаївській області Ольги Купчишиної зі студентами ІІІ курсу спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» Чорноморського національного університету ім. Петра Могили проведено 11 червня.

Відкриваючи зустріч Ольга Купчишина зазначила, що майбутнім платникам необхідно усвідомлювати, що податки відіграють важливе соціальне значення, тому їх сплата є почесним обов’язком кожного громадянина. «Формування у молодих людей розуміння ролі, вагомості та місця податків у житті держави і суспільства, усвідомлення того, що своєчасна сплата податків забезпечує соціальний захист громадян України – це пріоритетна і важлива задача.  Зі свого боку представники податкової служби Миколаївщини прагнуть поділитися з молоддю фундаментальними податковими знаннями, які стануть основою їх податкової культури», – впевнена Ольга Купчишина.

Під час проведення зустрічі Ольга Купчишина детально розповіла молоді про оподаткування доходів фізичних осіб, роботу електронних сервісів ДПС. Окрему увагу було приділено розгляду питання легалізації зайнятості населення, адже студенти мають бути обізнаними у трудових відносинах та не допускати порушень норм законодавства про працю з боку своїх майбутніх роботодавців.

Особливо цікаво студентам було почути про право громадян на податкову знижку за навчання та інформацію про категорії осіб, які можуть її отримати. Ольга Купчишина проінформувала присутніх про порядок подачі документів до ДПС з метою реалізації права на податкову знижку, зазначивши при цьому, що отримати  податкову знижку за підсумками 2020 року можливо до 31 грудня 2021 року.

«Підвищення рівня обізнаності молодого покоління – це робота на перспективу і тому діяльність у цьому напрямі податкова служба Миколаївщини продовжуватиме і надалі, адже від виховання сьогоднішньої молоді залежить економічне і соціальне становище нашої країни і кожного її громадянина у майбутньому», – резюмувала Ольга Купчишина.

Під час спілкування студенти задавали багато цікавих запитань, які турбують їх, як майбутніх випускників, отримали ґрунтовні роз’яснення та подякували за проведення змістовного заходу.