Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини: до бюджету забезпечено 427,2 млн грн податку на прибуток

опубліковано 16 червня 2021 о 08:47

Податок на прибуток традиційно залишається одним з найвагоміших джерел наповнення дохідної частини державного бюджету.

Головне управління ДПС у Миколаївській області нагадує, що податок на прибуток – загальнодержавний прямий податок, який сплачується за рахунок прибутку організації (підприємства, банку, страхової компанії тощо), отриманого від здійснення господарської діяльності.   

У січні – травні 2021 року ДПС Миколаївщини мобілізовано до бюджету 427,2 млн грн податку на прибуток. При цьому, до державної скарбниці забезпечено податку на прибуток у сумі 383,4 млн грн, до місцевих бюджетів – 43,8 млн гривень.

Слід зазначити, що подати податкову декларацію з податку на прибуток підприємств суб’єкти господарювання можуть засобами Електронного кабінету платника, адже пріоритетним напрямом у роботі податківців області є вдосконалення електронних сервісів та активне впровадження найсучасніших інформаційних технологій для покращення обслуговування платників податків.   Вказані заходи дозволяють  фахівцям Служби досить швидко та якісно опрацьовувати подану від суб’єктів господарювання звітність, а платникам – мінімізувати спілкування з податківцями.