Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Переваги використання програмних РРО

опубліковано 30 червня 2021 о 09:25

Головне управління ДПС у Миколаївській області нагадує про переваги використання програмних РРО. Серед основних переваг – це:

- онлайн реєстрація;

- онлайн передача (отримання) даних до (від) фіскального серверу контролюючого органу;

- автоматичне створення Z-звіту засобами фіскального серверу або засобами програмного РРО;

- передача даних до ДПС без залучення інформаційних еквайєрів;

- робота в режимі offline (до 36 годин разово та не більше 168 годин протягом календарного місяця), дані про здійснені розрахункові операції надсилають до податкової після завершення режиму offline.

Станом на 01.06.2021 в ГУ ДПС у Миколаївській області обліковується  6314 реєстраторів розрахункових операцій (у т.ч. з них, за травень, зареєстровано – 196 РРО). Програмних РРО – всього 343, зареєстровано у травні – 25 ПРРО, по 24 платниках, з них: по 6 юридичних особах та 18 ФОП.

Звертаємо увагу, щоб використовувати програмний РРО суб’єктам господарювання необхідно отримати електронний підпис, встановити програмне забезпечення на будь-який зручний пристрій, який є в наявності, це може бути комп’ютер, смартфон чи планшет. Наступний крок – реєстрація каси та касирів, введення товарів в ПРРО. Після цього вже можна реєструвати розрахункові операції та відправляти електронні чеки.