Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дмитро Прокоф’єв взяв участь у регіональному форумі з питань впровадження земельної реформи

опубліковано 09 липня 2021 о 13:58

Сьогодні в місті Очакові стартував Регіональний форум з питань впровадження земельної реформи, в якому взяли участь представники органів державної влади, обласної влади та міської влади міста Миколаєва, територіальних громад, а також керівники підприємств Миколаївщини.

Учасники форуму обговорювали питання вдосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин, порядку проведення земельних торгів як інструменту збільшення надходжень до місцевих бюджетів, сучасного стану та перспектив розвитку земельних відносин в Миколаївській області тощо.

Під час першої частини заходу начальником ГУ ДПС у Миколаївській області Дмитром Прокоф’євим висвітлено питання взаємодії податкових органів з територіальними громадами Миколаївщини. «Наразі така взаємодія спрямована на покращення адміністрування місцевих податків і зборів, врегулювання окремих проблемних питань, які виникають при їх запровадженні та справлянні, а також поліпшення інформаційної забезпеченості громад про обсяги нарахувань та сплати місцевих податків і зборів. Сьогодні роль та відповідальність органів місцевого самоврядування за надходження коштів до місцевих бюджетів значно зростає, адже ефективне наповнення місцевих бюджетів є стійким підґрунтям для підвищення рівня добробуту мешканців громади, її фінансової стабільності та інвестиційної привабливості», – зазначив очільник податкової служби області.

Дмитро Прокоф’єв проінформував учасників про створення податкового паспорту ОТГ – пілотного проєкту взаємодії ДПС та ОТГ, який був реалізований у Черкаській, Чернігівській, Івано-Франківській та Дніпропетровській областях, і найближчим часом буде впроваджений в усіх регіонах. Проєкт включатиме створення за допомогою програмного забезпечення паспортів ОТГ і буде націлений на визначення потенціалу податкової спроможності територіальних громад. Головна його перевага полягає у можливості отримання від стейкхолдерів оперативної та повної інформації, необхідної для прийняття головами ОТГ ефективних управлінських рішень.

Завершуючи доповідь, Дмитро Прокоф’єв наголосив, що для ефективної реалізації спільних заходів податкова служба області готова й надалі надавати індивідуальні консультації спеціалістам органів місцевого самоврядування та продовжити практику проведення зустрічей з представниками громад, які в умовах нововведень податкового законодавства є надзвичайно актуальними.

Слід зазначити, що проведення подібного заходу є надзвичайно важливим для розвитку Миколаївщини, адже всі учасники зустрічі мають можливість отримати вичерпні відповіді на свої запитання та активно застосовувати отримані знання у практичній діяльності.