Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У своє розпорядження місцеві громади Миколаївщини отримали 447,3 мільйони гривень єдиного податку

опубліковано 12 липня 2021 о 08:34

Забезпечення вагомих надходжень до місцевих бюджетів є одним з пріоритетних напрямків роботи ДПС Миколаївщини. У цьому впевнений начальник Головного управління ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв. «Наша мета – створення сприятливих умов для ведення бізнесу, адже успішний бізнес – це наповнені бюджети та стабільна економіка».

За словами  Дмитра Прокоф’єва, завдяки сумлінності платників єдиного податку у першому півріччі 2021 року місцеві бюджети поповнились на 447,3 млн гривень. Таким чином, місцеві громади Миколаївщини отримали від суб’єктів малого та середнього підприємництва майже на 50 млн грн більше коштів проти аналогічного періоду минулого року.

Переважна більшість коштів надійшла від фізичних осіб - підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування. Так, за вказаний період ними перераховано 303,3 млн гривень. Сільгосптоваровиробники області - платники єдиного податку з юридичних осіб ІV групи сплатили 86,1 млн гривень. Від юридичних осіб – спрощенців територіальні громади Миколаївщини отримали майже 58 мільйонів гривень податкових надходжень.

Як зазначив Дмитро Прокоф’єв, зростання надходжень єдиного податку від малого та середнього підприємництва ґрунтується на щоденній спільній роботі податківців, керівників територіальних громад, ініціативах з обох сторін, розуміння того, що ми робимо одну справу задля громади і країни в цілому. До того ж, підприємці регіону не лише демонструють сумлінну сплату податків, але й декларують легальну працю.

Нагадаємо, єдиний податок у повному обсязі спрямовується, безпосередньо, до місцевих бюджетів. Таким чином, перераховуючи його своєчасно, суб’єкти господарювання – спрощенці забезпечують рівномірне наповнення дохідної частини бюджету, що сприяє фінансуванню соціальної сфери та розвитку місцевих громад.