Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платників податків Миколаївщини проінформовано про особливості сплати майнових податків у 2021 році

опубліковано 14 липня 2021 о 12:59

Надання методологічної та консультаційної допомоги платникам податків є одним із пріоритетних завдань ДПС у Миколаївській області. Разом із традиційними формами комунікації фахівці ГУ ДПС у Миколаївській області активно застосовують нові канали інформування громадян щодо практики застосування норм податкового законодавства.

Так, черговий інформаційний-роз’яснювальний захід проведено у формі вебінару на базі Регіонального центру безоплатної правової допомоги у Миколаївській області.

Спікерами заходу виступили начальник ГУ ДПС у Миколаївській області Дмитро Прокоф’єв та начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Миколаївській області Галина Боненко.  Інформаційним приводом для проведення вебінару стала організація роботи щодо нарахування та сплати майнових податків фізичними особами.

Відкриваючи вебінар Дмитро Прокоф’єв зазначив, що до майнових податків належить податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельний та транспортний податки. «Кошти від сплати фізичними особами зазначених податків зараховуються  до місцевих бюджетів. Саме тому закликаю усіх жителів Миколаївської області, які відповідно до ПКУ є платниками податку на майно, виконати свій конституційний обов’язок зі сплати податків вчасно та у повному обсязі. Адже, кошти які надійдуть до місцевих скарбниць нашої області будуть спрямовані на розвиток інфраструктурних проєктів, закладів освіти, медицини та соціальної сфери», – зазначив Дмитро Прокоф’єв.

Галина Боненко детально проінформувала учасників вебінару про  те, яким чином контролюючі органи нараховують громадянам податкові зобов’язання щодо майнових податків. Особливу увагу було приділено розгляду питань щодо визначення об’єктів оподаткування майновими податками у 2021 році, порядку проведення звірки з контролюючими органами у випадку, якщо платником виявлено розбіжність між інформацією зазначеною у податковому повідомленні рішенні та реальним станом речей.

Під час вебінару податківці надали вичерпні відповіді на запитання платників податків щодо пільг з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та земельного податку, а також щодо ставки транспортного податку у 2021 році.

Крім того, платників проінформовано про переваги використання засобів електронного зв’язку при спілкуванні з податковою службою, зокрема за допомогою «Електронного кабінету». За допомогою цього сервісу можна сформувати та надіслати до органів ДПС електронні документи, у тому числі податкову звітність, запити на отримання інформації, заяви для реєстрації платниками окремих податків.

На завершення заходу учасники подякували за проведення змістовного та інформативного вебінару та висловили побажання щодо продовження практики проведення подібних заходів у майбутньому.